Logo wide color

De la minciună la adevăr

De ce mint copiii și cum pot părinții să încurajeze adevărul
Află cum să ai o relație bazată pe sinceritate cu copilul tău, chiar și când face „boacăne”, fără să te știe de frică
Rulează videoul

4 ore

DE CONȚINUT

30

DE EPISOADE

60.000+

DE PĂRINȚI ECHILIBRAȚI

15+

PROGRAME ȘI CURSURI

95% părinți

AU VOTAT CU 5 STELE

Copiii nu mint pentru că sunt „răi”

Când copilul spune o minciunică, tendinta noastră e să-i spunem că este „obraznic” sau să-l pedepsim, ca „să se învețe minte” și să nu mai facă data viitoare.

Dacă ai trecut prin acest scenariu, însă copilul nu a fost sincer cu tine nici data viitoare, probabil vrei să descoperi cum să-l atragi de partea ta.

Capcana în care cad părinții când copiii mint e că-i controlează excesiv, le spun că nu mai au voie la gadgeturi sau să iasă cu prietenii.

Însă aceste metode nu-i fac pe copii să fie mai sinceri cu părinții lor, ci din contră, îi știu de frică sau se gândesc ce minciuni să mai inventeze ca să scape de „gura” sau de amenințările părinților.

Cursul „De la Minciună la Adevăr” îți arată cum să fii tu un model al adevărului pentru copilul tău și cum să-l sprijini să fie onest cu tine, chiar și atunci când greșește.

60,8 K părinți în Parents App

850 K urmăritori pe Facebook

174 K urmăritori pe Instagram

Cine este ghidul tău?

Urania Cremene, creatoarea programului All About Parenting

Urania Cremene este mama lui Amos și, probabil, cel mai apreciat expert în parenting din România. Cu o experiență de peste 20 ani, ca trainer și public speaker, Urania deține mai multe acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca Master Trainer, Coach și Facilitator.

Creatoare a programului All About Parenting, ea a ajutat peste 60.000 de părinți să-și crească copiii cu fermitate și căldură.

Cursul „De la Minciună la Adevăr” este cel mai recent curs creat de Urania cu scopul de a ajuta cât mai mulți părinți să păstreze o relație cu copiii lor, bazată pe încredere și onestitate, fără să-i pedepsească când greșesc sau să-i controleze în exces după ce i-au prins cu minciuna.

Urania jpg

Ce spun părinții

baby 3369549 1280 jpg

Nu credeam că și copilul meu o să mintă

„Cred că pur și simplu refuzam să cred asta, dar până la urmă majoritatea oamenilor mint ...

Florin Popa
woman 3289372 1280 1 jpg

Am primit tehnici care să mă ajute...

„Fiica mea este la începutul adolescenței și am observat deja la ea tendința de a-mi ascunde lucruri sau de a mă minți...

Andreea Tudor

mom with daughter jpg

Programele Uraniei sunt un fel de terapie...

„Am urmărit programul De la Minciună la Adevăr și m-am redescoperit pe mine adolescent...

Atena Negrescu

Ce înveți din cursul despre minciuni

 1. De ce mint copiii, pe categorii de vârstă
  Înveți să faci diferența între fantezie, imaginație și minciuni intenționate și cum să reacționezi astfel încât copilul să nu se îndepărteze de tine.
   
 2. Capcanele în care cad părinții
  Afli cum pedepsele, etichetele negative și critica îl pot face pe copil să se închidă în el și să nu-ți spună adevărul data viitoare și ce să faci diferit ca să-i câștigi încrederea pe viață
   
 3. Consecințele minciunilor
  Înveți diferența dintre pedeapsă și disciplină în ceea ce privește minciuna și cum îți poți ajuta copilul să-ți spună adevărul, fără să-i fie frică de tine.

Unde și cum pot să învăț

Cursul „De la Minciună la Adevăr” este un ghid care te învață, pas cu pas, cum să ai o relație cu copilul tău, bazată pe încredere și respect.

Îl poți urmări direct din aplicația Parents, pe telefon, laptop, desktop sau tabletă, în funcție de cum e mai potrivit și comod pentru tine. Un episod durează între 5 și 15 minute, așa că îl poți urmări la pauza de cafea, în autobuz sau după ce ai adormit copilul.

În această călătorie, pornești de la răspunsul la întrebarea „De ce mint, de fapt, copiii?”. Apoi, afli ce capcane să eviți, capcane care-l pot încuraja pe copilul tău să-ți ascundă adevărul în loc să-ți povestească prin ce trece. Mai departe, primești o serie de tehnici prin care copilul să prindă mai multă încredere în tine și să știe că ție îți poate spune orice, pentru că nu-l pedepsești sau judeci, ci îl asculți cu blândețe și îl ajuți să găsească soluții la problemele sale. În final, afli cum să faci diferența între pedeapsă și disciplină, în cazul în care ești în punctul în care trebuie să corectezi, nu să previi acest comportament al copilului tău.

Vei afla toate acestea pe parcursul a 30 de episoade video cu durata de 4 ore. Practic, la finalul acestei călătorii, vei fi confidentul copilului tău, la bine și la greu astfel încât să spună „Mami sigur are o soluție!” în loc de „Nu-i spun lui mami, că sigur mă ceartă!”.

mockup de la minciuna la adevar jpg
Cursul poate fi văzut în aplicația Parents.

Imediat ce te înscrii, vei avea acces la cele 30 de episoade video.
Acestea sunt împărțite astfel:

Descoperă motivele minciunii la copii, oferind soluții pentru prevenire și o gestionare eficientă.

Afli de ce copiii ajung să spună minciunii, ca urmare a neîndeplinirii nevoii de conectare, competență sau control.

Înveți o serie de metode ca să-ți ții copilul aproape (de la evitarea pedepsei și criticii până la cum să-i oferi copilului intimitate).

Afli cum să reacționezi când îți prinzi copilulul cu minciuna, fără să-i fie frică de tine.

Vezi o scurtă recapitulare a acestui curs despre minciună.

Bonusuri

Acces la comunitatea All About Parenting de pe Telegram

Aici poți schimba idei și mici victorii alături de alți părinți care vor să-și învețe copiii să se împrietenească cu banii.

bonus1
Participi la sesiuni Q&A
Alături de Irina Irgoveanu și Ana-Maria Iancu, traineri certificați în metodologia All About Parenting, vei învăța să aplici mai bine tehnicile din curs. Dacă o tehnică nu-ți iese sau ai o nelămurire, sesiunile Q&A îți dau ocazia să-ți clarifici cunoștințele.
bonus2
Primești răspunsuri direct în aplicație
Dacă ai vizionat un video și ai o întrebare, adreseaz-o sub video-ul respectiv, iar unul dintre consilierii All About Parenting îți va răspunde în cel mai scurt timp.
bonus3 jpg

Intră în program

15 zile garantie jpg
Garanție 15 zile

Ai la dispoziție 15 zile să testezi cursul despre minciuni. Dacă urmărești episoadele video, pui în practică tehnicile și nu ai rezultatele dorite sau simți că, din orice motiv, aceste metode nu ți se potrivesc, îți vom returna banii achitați (pe toți).

Ai acces pe viață

Odată ce te-ai înscris, îl ai pentru totdeauna și te poți întoarce ori de câte ori ai nevoie de o tehnică sau informație.

Reducere 30%

Intră astăzi în program și bucură-te de prețul special de 699 lei în loc de 1000 lei.

Upgrade-uri gratuite
Dacă în timp vom adăuga noi episoade în program, ai acces gratuit, fără să plătești în plus pentru ele.

Intră în program

mockup de la minciuna la adevar jpg
Intră în cursul despre minciuni
mockup de la minciuna la adevar jpg

Înscrie-te acum

(30% reducere) 

1000 lei

699 lei

Ai acces la cursul online despre minciuni

Întrebări frecvente

Cursul cuprinde 30 de episoade video pe care le poți vedea oricând de pe desktop, telefon, tabletă sau laptop. Durata unui episod este între 5 și 15 minute. Cursul conține atât informații, cât și tehnici și bune practici ca să-ți încurajezi copilul să fie sincer cu tine.
„De la Minciună la Adevăr” este un curs online pentru părinți și copii. Pentru început, afli motivele pentru care mint copii, pe categorii de vârstă, după care înveți cum să previi sau să corectezi minciunile, prin metode științifice echilibrate bazate pe fermitate și căldură.

Nu există un deadline. 🙂 Întreg cursul durează 4 ore și jumătate pe care le poți vedea în ritmul tău. Indiferent că îl vezi în câteva zile sau într-o lună întreagă, cursul este al tău pe viață și te poți întoarce oricând la informații.

Intră în cursul despre minciuni
mockup de la minciuna la adevar jpg

Înscrie-te acum

(30% reducere) 

1000 lei

699 lei

Ai acces la cursul online despre minciuni

All About Parenting este cea mai activă organizație la nivel global pentru educația părinților despre comportamentele copiilor, pe baza celor mai noi cercetări în psihologie. În ultimii 10 ani, All About Parenting a organizat peste 3.000 de seminarii gratuite, conferințe și workshopuri la care au participat peste 1.000.000 de părinți din întreaga lume. Credem că relația dintre părinți și copii este primul loc unde educația poate face diferența cea mai mare în viitor.

© Copyright 2024 All About Parenting
Nu credeam că și copilul meu o să mintă

„Cred că pur și simplu refuzam să cred asta, dar până la urmă majoritatea oamenilor mint cel puțin o dată în viață. De la Minciună la Adevăr mi-a dat liniștea că știu cum să gestionez minciuna dacă mă confrunt cu ea și am nădejdea că mă va ajuta și să o previn.”

Florin Popa

Am primit tehnici care să mă ajute să aplic disciplina

„Fiica mea este la începutul adolescenței și am observat deja la ea tendința de a-mi ascunde lucruri sau de a mă minți. Înțeleg acum că e nevoia ei de autonomie care se manifestă mai puternic la această vârstă. Recunosc că tendința mea a fost să pedepsesc comportamentul, dar după De la Minciună la Adevăr am văzut că asta nu e o soluție potrivită. În schimb, am primit tehnici care să mă ajute să aplic disciplina și am încredere că voi reuși să trec cu bine și prin perioada adolescenței împreună cu fiica mea.”

Andreea Tudor

Programele Uraniei sunt un fel de terapie pentru mine

„Am urmărit programul De la Minciună la Adevăr și m-am redescoperit pe mine adolescent. Mi-am dat seama că am fost un adolescent dificil pentru părinții mei, dar am înțeles și de ce. Încă o dată, programele Uraniei sunt un fel de terapie pentru mine, la care mă pot întoarce ori de câte ori simt nevoia. Sincer, îmi era teamă că și băiatul meu o să crească și o să ajungă ca mine, un rebel. Încă e la vârsta preadolescenței și mă bucur că am descoperit programul ăsta la timp pentru a mă feri de greșelile pe care sunt aproape sigur că le-aș fi făcut cu fiul meu. Mulțumesc, Urania!”

Atena Negrescu
Colectăm cookie-uri pentru a analiza traficul și performanța site-ului nostru web și pentru a vă oferi cea mai bună experiență personalizată de utilizator online. Nu colectăm date personale prin cookie-uri. Făcând clic pe Accept, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.