Istoricul nostru și care e scopul pe termen lung la All About Parenting

Numele meu este Urania Cremene iar povestea Parentingului, pentru mine, a început acum mai bine de 12 ani, odată cu prima certificare internațională ca Expert în Parenting. 

 În acel moment nu exista ideea de expert în parenting în România. Domeniul acesta era, la vremea respectivă, un pionierat, multă lume considerând că nu are nevoie să învețe cum să își crească mai bine copiii. Încă mai avem de lucrat la această percepție… 

Începând cu același an în care s-a născut fiul meu, 2010, am oferit seminarii pentru 10 – 12 persoane, învățându-i pe părinți cum să își rezolve problemele de zi cu zi şi cum să crească un copil independent. Workshop-urile durau două zile, întotdeauna în week-end. Îmi aduc aminte că la primul workshop pe care l-am susținut încă alăptam (în pauze).

Destul de repede am realizat că aceasta este misiunea mea și că parentingul va deveni mai mult decât o profesie, va deveni vocație. Într-un timp scurt, misiunea mea s-a conturat: să ajung la cât mai mulți părinți și să-i ajut, prin informații valoroase și eficiente, să aibă o relație echilibrată cu copiii lor, să-i crească conștient, în așa fel încât lumea lor de mâine să fie mai bună decât este a noastră astăzi.

Așa a apărut prima metodologie de parenting creată în România și primul program de parenting online cu durata de 10 luni, pe principiul că, așa cum sunt necesare 9 luni pentru a aduce un copil pe lume, ar fi de bun simț să înveți cel puțin tot atât timp cum să îl crești o viață.

(Nia Cremene prezentând unul din seminariile noastre înainte de Coronavirus)

În 4 ani, am ajuns de la a fi un „lup singuratic” la a lucra cu peste 30 de oameni absolut minunați. Astăzi, echipa All About Parenting se apropie de 70 de persoane, are 7 naționalități diferite și acoperă 4 limbi în care ne adresăm clienților noștri din întreaga lume.

Împreună cu ceilalți traineri All About Parenting, în ultimii 4 ani am întâlnit peste 500.000 de părinți care au participat la seminariile noastre pe care le oferim gratuit atât online, cât și fizic.

Urania Cremene
Autoare și cofondatoare
Patrick Ney
Lead Trainer
Antonia Cherette
Trainer (America de Nord)
Ralu Ryan
Lead Trainer (Germania)
Sabina Defta
Lead Trainer (Limba Rusă)
Maria Tolescu
Trainer (România)
Irina Irgoveanu
Trainer (România)
Ana-Maria Iancu
Trainer (România)
Andrei Vasile
Trainer (România)
Justyna Klimek
Trainer (Polonia)
Katarzyna Krawczyk-Urbanek
Trainer (Polonia)
Edi Ladeira
Trainer (Portugalia)
Marta Rodrigues
Trainer (Portugalia)
Layal Abou Saad
Trainer (Emiratele Arabe Unite)

Fiecare Trainer din echipa noastră este la rândul său părinte și toți au urmat un program riguros de formare și certificare care se întinde pe mai mult de 12 luni. Mulți dintre ei dețin și alte acreditări ca facilitatori, coachi, psihoterapeuți sau psihologi.

În prezent, avem peste 600.000 de părinți care ne citesc săptămânal e-mail-urile sau ne urmăresc pe Facebook și încă peste 30.000 de părinți care au intrat în programul online All About Parenting pentru a-și crește diferit copiii.

(Urania Cremene împreună cu cei 2 cercetători, Eduard Deci și Richard Ryan, autorii Teoriei Autodeterminării, în prezent teoria motivației, în Orlando, 2023)

All About Parenting a început în România, însă, de la început am fost în contact cu munca unor cercetători din mai multe universități din întreaga lume (astazi sunt peste 40 de universități). Ceea ce la început părea doar un proiect local și-a luat avânt și se extinde treptat în alte țări din întreaga lume.

(Patrick Ney prezentând unul din seminariile noastre înainte de Coronavirus)

Acest lucru se datorează faptului că bazele programului All About Parenting (cum ar fi Teoria Autodeterminarii) sunt universale și funcționează indiferent de limbă, cultură, rasă, clas socială etc. All About Parenting nu este „opinia unei singure mame”, ca multe bloguri pe acest subiect și nu oferă „rețete” pe care să le urmezi.

În schimb, transpunem într-un limbaj simplu, pe care părinții și copiii îl folosesc în fiecare zi, concepte complexe, testate și validate, din cele mai recente cercetări în psihologie.

În ultimii 3 ani, am tradus, filmat și editat programul All About Parenting în engleză, poloneză și rusă. În următorii 2 ani, dorim să ne creștem echipa în țările vorbitoare de limbă germană, spaniolă, franceză și italiană.

Iată un exemplu de episod video din programul All About Parenting în limba engleză.

Și iată același episod video din programul în limba română – dacă ești curios 🙂.

Ce vrem să realizăm în viitor la All About Parenting

Deși pare că avem realizări notabile, ceea ce am făcut până acum este foarte puțin față de ceea ce vrem să realizăm în următorii 10 ani.

În următorii 3 ani vrem să fim prezenți în peste 30 de țări. Suntem conștienți că este un obiectiv un pic nebun pentru o echipă mică ca a noastră, dar asta ne entuziasmează și mai mult.

(o parte din echipa All About Parenting la întâlnirea trimestrială din Aprilie 2021)

Viziunea noastră este să inspirăm o „masă critică” de părinți din toată lumea, care aleg să învețe cu All About Parenting și apoi inspiră alți părinți la rândul lor.

Din păcate, nu învățăm la școală acele lucruri de care avem nevoie în viața de zi cu zi. Și așa am ajuns să credem că nu e nevoie sau că nu e normal să înveți despre cum să crești un copil împlinit.

Nimic nu impactează la fel de mult viața fiecăruia dintre noi, în general, ca relația dintre părinți și copii (parenting). De aceea, am ales să facem din asta misiunea echipei noastre.

Vrem să facem ca, în cât mai multe țări, părinților să li se pară la fel de firesc să învețe despre relaţia dintre părinţi şi copii (parenting), cum li se pare firesc să facă școala de șoferi, înainte de a se urca la volanul unei mașini.

Credem că e nedrept să învățăm mai mult pentru a conduce mașina decât pentru a educa un copil, un viitor adult.

Vrem să schimbăm acest lucru, la nivel de mentalitate colectivă.

Și de aceea avem nevoie de tine.

Iată 7 idei pentru cum ai putea sa te implici…

Alege oricare din acțiunile de mai jos care ți se potrivesc:

1) Dă Follow și Like la pagina noastră de Facebook în Engleză aici.

2) Scrie un review pe pagina noastră de Facebook în Engleză aici

Așa transmiți și altor părinți, din toată lumea, încrederea pe care o ai în noi. Mai ales dacă ne urmarești de mai mult timp.

Nu e nevoie să fie un review lung. Dar e nevoie să fie scris corect, chiar dacă sunt doar 2 cuvinte ca “Highly recommended!”.

2) Abonează-te la Inspirația Zilei pentru Părinți, pe email

Inspirația Zilei pentru Părinți este un text scurt (maxim 350 de cuvinte) care descrie un “aspect cheie” din relația cu copilul tău. Nu ai vrea să ratezi așa ceva! 🤓

4) Scrie-ne când vezi o eroare. 

Sunt prea multi oameni cărora nu le pasă. Oameni care, atunci când apare o problemă sunt primii care scriu un review negativ, fără să se gândească să ajute.

Fă invers. Scrie-ne și ajută-ne să reparam sau să îmbunătățim lucrurile care nu funcționează la contact@allaboutparenting.ro

Câteodată vom putea remedia imediat. Alteori însă, vom alege să nu investim timp în aceiași zi pentru acea situație, dar asta nu înseamnă că nu ne pasă sau că nu am pus-o pe listă.

5) Vrei să faci parte din echipa noastră? 

Vezi ce beneficii și ce avantaje ai putea avea aici. – în curând

Esti deja client? Cu atat mai bine! 21 dintre colegii noștri din prezent au fost mai întâi clienți All About Parenting, înainte de a se alatura echipei.

6) Recomandă-ne pe cine să angajăm!

Dacă cunoști un profesionist extraordinar – de oriunde din lume – pe care crezi că ar fi musai să îl avem în echipă, scrie-i acestei persoane și convinge-o să aplice pe unul din rolurile disponibile de aici.

Dacă nu e niciun rol disponibil potrivit pentru ea/el, poate să folosească aplicația generală de aici.

Suntem mereu în căutare de oameni talentați și profesioniști. De aceea și oferim recompense financiare între 500 și 1000 de euro (în funcție de rol) pentru fiecare persoană recomandată care trece de perioada de probă.

7) Scrie-ne orice idei crezi că ne-ar ajuta să ajungem în 30 de țări în 3 ani.

Dacă ai alte idei care ne-ar ajuta să ajungem în 30 de țări în următorii 3 ani, scrie-i direct lui Stefan, liderul echipei noastre, la echipa@allaboutparenting.ro

© Copyright 2023 All About Parenting