Parenting Apart white 1

Copilăria nu trebuie
pusă pe „pauză”

în urma divorțului
părinților.

Copilăria nu trebuie
pusă pe „pauză”

în urma divorțului părinților.

Descoperă cum să gestionezi emoțiile copleșitoare în urma separării de celălalt părinte și cum să faci echipă cu el,

chiar dacă nu mai locuiți în aceeași casă și „nu vorbiți aceeași limbă”, astfel încât să creșteți un copil echilibrat, fericit și puternic, care să nu vă reproșeze mai târziu că i-ați distrus copilăria.

(243 lei/ lună, mai puțin decât alocația copilului tău)
Când mama și tata decid să se despartă…

De pe o zi pe alta, copilul nu înțelege de ce tati își face bagajele și de ce chipul lui mami e mai mereu trist și îngândurat. De ce casa e mai goală și de ce în anumite zile doarme la mami, iar în altele la tati. De ce mama nu-l lasă la desene animate și de ce la tata poate să mănânce în fața ecranelor. De ce, brusc, primește pisica pe care și-o dorește de ani de zile și de ce are voie mai multă înghețată.

Sau, dacă este la școală sau la liceu, poate copilul bănuiește ceva sau poate chiar a auzit-o pe furiș pe bunica cum îi spunea mamei „Trebuia să rămâneți împreună pentru copil” sau „De acum trebuie să fii și mamă și tată pentru el”. Sau, în pauza între română și geografie, un coleg a venit și l-a întrebat „Dar ai tăi de ce s-au despărțit?”. Și chiar dacă nu are un răspuns, știe doar că nu prea mai are chef de teme sau stă prea mult timp pe telefon, când nu-l vede nimeni.

 

Ani de zile, divorțul a fost văzut ca un eșec, ca o rușine, încât și astăzi, chiar dacă 50% dintre cupluri se despart, tot ne este greu să vorbim despre el.

Pe de o parte, sunt întrebările din sufletul părintelui Oare chiar am făcut tot ce a ținut de mine?”,  „Oare trebuia să-i mai dau o șansă?”, „Oare mama o să ne primească câteva luni la ea?”, iar pe de altă parte grijile față de copil Cum să-i spun că ne vom despărți?”, „Cine o să aibă grijă de el când mie o să-mi fie rău?”, „Oare o să pot să plătesc singură chiria, școala, meditațiile și cursurile de înot?”.

Și apoi mai sunt negarea, furia, depresia și, în final, acceptarea

Însă dincolo de resentimentele față de partener și de neputința ta, e copilul. Și tot ce are el nevoie să audă e „Nu e vina ta. Tu n-ai greșit nimic”.

 

Ani de zile, divorțul a fost văzut ca un eșec, ca o rușine, încât și astăzi, chiar dacă 50% dintre cupluri se despart, tot ne este greu să vorbim despre el.

Pe de o parte, sunt întrebările din sufletul părintelui „Oare chiar am făcut tot ce a ținut de mine?”, „Oare trebuia să-i mai dau o șansă?”, „Oare mama o să ne primească câteva luni la ea?”, iar pe de altă parte grijile față de copil „Cum să-i spun că ne vom despărți?”, „Cine o să aibă grijă de el când mie o să-mi fie rău?”, „Oare o să pot să plătesc singură chiria, școala, meditațiile și cursurile de înot?”.

Și apoi mai sunt negarea, furia, depresia și, în final, acceptarea.

Însă, dincolo de resentimentele față de partener și de neputința ta, e copilul. Și tot ce are el nevoie să audă e „Nu e vina ta. Tu n-ai greșit nimic”.

„Noi ne-am despărțit, dar pe tine te iubim în continuare”

Problema nu e divorțul în sine, ci felul în care părinții îl gestionează.

Din păcate, cei mai mulți dintre ei sunt copleșiți de emoții grele, încât nu-și dau seama ce efecte pot avea asupra copilului.

Când tata nu vrea să-i trimită bani mamei, când mama închide telefonul plângând, când părinții se ceartă în sufragerie, de față cu copilul, toate, toate acestea lasă urme adânci în sufletul lui, iar consecințele pe termen lung pot fi înstrăinarea de părinte, sentimentul că nu e iubit, însingurarea, alegerea unui anturaj toxic și consumul de substanțe abuzive sau rebeliunea, fugitul de acasă, sfidarea unui părinte și urmarea celuilalt.

(243 lei/ lună, mai puțin decât alocația copilului tău)

family 1
1 +
părinți în program
education
1

Capitole

logotype
250
Episoade
badge
0 %

dintre părinți
i-au dat ★★★★★

(243 lei/ lună, mai puțin decât alocația copilului tău)

family 1
1 +
părinți în program
education
1
Capitole
logotype
1
Episoade
badge
1 %
 dintre
părinți
i-au dat ★★★★★

Descoperă drumul de
11 luni

de laMami și tati se despart” 
laMami și tati te iubesc și rămân părinții tăi pentru totdeauna

cu ajutorul programului Parenting Apart

Notă: descrierile de mai sus pot să varieze în funcție de (1) momentul când cineva s-a înscris în program și de (2) oferta pe care a primit-o la înscriere.

mockup 1 jpg
Aplicație pe telefonul mobil
Primești o aplicație pe telefonul mobil, de unde poți urmări tot programul (audio și/ sau video). E ușor să îl ai în buzunar mereu.
Aplicație pe telefonul mobil
Customer Care Team All About Parenting
Te sunăm în primele 2 zile

Primești primul telefon de bun venit de la noi, împreună cu numele de utilizator și parola pentru contul tău. După 2 săptămâni, te sunăm din nou să ne asigurăm că ai tot ce îți trebuie.

Te sunăm în primele 2 zile
daughter high fiving with parents scaled
LUNA 1

Capitolul 1: „Echilibrarea ta și a relației cu celălalt părinte”

  • Care sunt cele 12 reguli de aur pentru a avea o relație de respect cu fostul partener, fără compromisuri, discuții din orice sau certuri din nimic;
  • Care sunt valorile tale și ale celuilalt părinte și cum să comunicați atunci când acestea sunt diferite, de exemplu când famila e mai importantă pentru tine, iar jobul pentru el;
  • Care este stilul tău parental (permisiv, autoritar sau echilibrat) și cum îl afectează pe copil dacă tu ridici tonul la el, iar celălalt părinte este mai „moale” sau lasă de la el.
LUNA 1
young sad girl angry parents thinking of divorce 2022 12 10 02 16 01 utc scaled
LUNA 2

Capitolul 2: „Planul de co-parenting”

  • Care sunt cele 5 etape ale despărțirii și de ce e important pentru tine și pentru copilul tău să treceți prin toate;
  • Cum stabiliți reguli pe care copilul să le respecte când locuiește în 2 case sau are 2 familii diferite, fără să trăiți cu sentimentul că îl „zăpăciți”;
  • Ce faci când copilul spune „Nu mai vreau la tati/mami!”, când celălalt părinte nu-și respectă promisiunile sau când nu-ți mai recunoști copilul după ce petrece o săptămână cu el.
LUNA 2
family parenthood communication people concept happy mother father little girl having dinner talking restaurant cafe scaled
LUNA 3

Capitolul 3: „Repartenerierea sau cum să crești șansele la o nouă relație funcțională și echilibrată”

  • Când este momentul potrivit să începi o nouă relație, fără să intri prea devreme într-una sau fără să o eviți la nesfârșit;
  • Când și cum să-i prezinți copilului noul partener, fără teama că ei nu se vor înțelege sau se vor respinge;
  • Ce sunt „părintele-bonus” și „copilul-bonus” și cum creezi o legătură armonioasă cu copilul partenerului din altă relație, fără să ajungă să-ți spună „Nu ești mama mea! Nu primesc sfaturi de la tine!”.
LUNA 3
shutterstock 1688129020 scaled
LUNA 4

Capitolul 4: „Cum să obții cooperarea copilului”

  • Cum să spună „Da” din prima când îi ceri să vină la masă, să închidă televizorul sau să-și facă temele,  fără rugăminți sau negocieri;
  • Greșelile pe care le fac 90% dintre părinții divorțați când copiii nu-i ascultă și ce să facă în schimb;
  • Cele mai eficiente tehnici științifice pentru obținerea cooperării, indiferent că e acasă la mama sau la tata.
LUNA 4
little girl complains her mother cries young woman calms her daughter couch scaled
LUNA 5

Capitolul 5: „Cum să previi și să gestionezi eficient comportamentele negative ale copilului”

  • Ce să faci când copilul se poartă urât, jignește sau scoate limba, fără să-l pedepsești și fără să-i spui vorbe dureroase precum „Nu te mai iubesc!” sau „Ești cel mai obraznic!”;
  • Care sunt comportamentele negative intenționate și neintenționate ale copilului în urma divorțului sau separării și cum să le previi sau gestionezi;
  • Cum să eviți luptele de putere când copilul pare că se poartă urât doar ca „să-ți facă în sâc”, iar la celălalt părinte e cuminte ca un îngeraș.
LUNA 5
medium shot girl learning math school scaled
LUNA 6

Capitolul 6: „Disciplină, nu pedeapsă”

  • Care este diferența între pedeapsă și disciplină;
  • Cum să folosești disciplina, fără să-ți reproșezi mai târziu, când copilul continuă să se poarte urât, să se revolte, să nu închidă ecranele sau să-ți spună „Mai bine rămâneam cu tata și saptămâna asta!”;
  • Cum îl ajuți să înțeleagă consecințele faptelor sale când își uită trotineta în parc, copiază temele de la alt coleg, pe tine te minte, dar lui tata îi spune adevărul.
LUNA 6
close up little girl helping her mom with dishes scaled
LUNA 7

Capitolul 7: „Cum să educi un copil responsabil”

  • Cum să-i predai copilului tău responsabilitatea, adică să-și ducă farfuria la chiuvetă, să-și scrie temele sau să-și facă patul, fără să fii tentată să-l protejezi mai mult decât e cazul în urma divorțului;
  • Afli răspunsul la întrebarea „De ce vreau responsabilitate în timp ce el își dorește libertate?”;
  • Cum să fii un model pentru copilul tău în urma divorțului și ce tehnici să aplici ca să te asiguri că el ȘTIE, POATE și VREA să hrănească pisica, să-și strângă patul sau să te ajute să pregătești micul dejun.
LUNA 7
little boys shaking hands park scaled
LUNA 8

Capitolul 8: „Cum îți înveți copilul să rezolve probleme și să ia decizii”

  • De ce să nu scrii tu temele în locul lui și de ce să nu faci ordine pe biroul lui și cum să-l ajuți să înțeleagă că acestea sunt responsabilitățile lui, nu ale tale;
  • Cum îl ajuți să facă față batjocurii sau umilinței din partea altor copii pe motiv că voi sunteți divorțați, fără să fie nevoie să intervii ca să-l aperi;
  • Cum să nu-ți încarci copilul cu problemele tale și cum să faci diferența între ce trebuie să rămână la tine și despre ce provocări să-i vorbești și lui.
LUNA 8
child breathing fresh air child faith praise happiness freedom kid resting summer park ki scaled
LUNA 9

Capitolul 9: „Gestionarea emoțiilor și autoreglarea”

  • Cum să faci față rușinii, furiei sau tristeții care pot apărea în timpul sau în urma divorțului și cum să nu le „descarci” pe copil;
  • Cum să-ți ajuți copilul să-și înțeleagă și autoregleze emoțiile legate de despărțirea voastră și de faptul că trebuie să petrecă timp separat cu voi, nu împreună;
  • Tehnici concrete prin care să domolești nervii tăi și ai copilului, când partenerul nu îl aduce la timp acasă sau când tu îl lași la joacă, dar la tati nu are voie în fața blocului.
LUNA 9
mother daughter gather morning front mirror scaled
LUNA 10

Capitolul 10: „Cum să crești stima de sine a copilului tău

  • Ce să faci când copilul e temător, nu are încredere în el, e timid sau spune prea des „Nu pot, fă tu” sau „Nu știu”, fără să-l rușinezi, pedepsești sau umilești;
  • Cum să-l ajuți să nu se compare cu alții care „îi au și pe mami și pe tati alături”, fără să cadă în capcana autovictimizării și de ce să nu-l etichetezi, indiferent ce prostioară a făcut;
  • Cum îl sprijini să fie motivat din interior, adică să vrea el să învețe sau să facă un traseu de munte, fără să-i promiți recompense și fără să-l ameninți că nu mai primește ecrane.
LUNA 10
cheerful grandparents granddaughter having fun together home scaled
LUNA 11

Capitolul 11: „Familia extinsă sau recompusă”

  • Cum și cine ia decizii despre masa copilului, ora de somn, timpul petrecut la ecrane și ora de întoarcere acasă, fără să ajungeți la conflicte;
  • Cum să primești sfaturile din partea bunicilor copilului și ale familiei extinse, în general, fără să le iei personal și fără să le răspunzi ca „să-i înțepi”; 
  • De ce să organizezi „consilii de familie” cu fostul partener și după divorț și cum să ajungeți să vorbiți aceeași limbă.
LUNA 11
Img0105 jpg
Răspunsuri la întrebări
Sub fiecare episod video – după ce ai pus în practică – poți pune întrebări, iar Urania Cremene și echipa ei îți răspund în cel mai scurt timp. Astfel, dacă ceva nu îți iese din prima, poți conta pe noi că te vom ajuta, în caz că nu înțelegi ceva.
Răspunsuri la întrebări

Te invit să profiți acum de oferta pentru programul

Parenting Apart

Parenting Apart

PLATA ÎN RATE
(13 rate)

500 LEI x 13 LUNI

100 LEI +
243 LEI X 12 LUNI

PLATA INTEGRALĂ

6500

2.773 LEI

Știință cu iubire
pentru părinți și copii

Cum comunic copiilor mei că urmează să mă despart? Ce fac mai departe? Cum sunt și mamă și tată? Trebuie să fiu și mamă, și tată? Dacă vreau să intru într-o altă relație, cum să fac asta?  

Ce e mai important, copilul meu sau o relație? Cum fac în așa fel încât copiii mei sau copilul meu să crească echilibrat, indiferent de ce se întâmplă în relația cu celălalt părinte? Dar dacă celălalt părinte nu poate comunica cu mine sau nu-și dorește, iar relația este una conflictuală?

Ce fac dacă am ales să fiu mamă singură? La toate aceste întrebări și la multe altele răspunde, într-o manieră extinsă, complexă și completă, programul Parenting Apart.

Știință cu iubire pentru părinți și copii

Cum comunic copiilor mei că urmează să mă despart? Ce fac mai departe? Cum sunt și mamă și tată? Trebuie să fiu și mamă, și tată? Dacă vreau să intru într-o altă relație, cum să fac asta?

Ce e mai important, copilul meu sau o relație? Cum fac în așa fel încât copiii mei sau copilul meu să crească echilibrat, indiferent de ce se întâmplă în relația cu celălalt părinte? Dar dacă celălalt părinte nu poate comunica cu mine sau nu-și dorește, iar relația este una conflictuală?

Ce fac dacă am ales să fiu mamă singură? La toate aceste întrebări și la multe altele răspunde, într-o manieră extinsă, complexă și completă, programul Parenting Apart.

Urania1

Urania Cremene, autoarea Parenting Apart,

este mamă și are o experiență de peste 20 ani, ca trainer și public speaker.

Urania deține mai multe acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca Master Trainer, Coach și Facilitator.

A susținut sute de programe de training de leadership, pentru cele mai mari companii din România.

În ultimii 5 ani, alături de trainerii din echipa All About Parenting, a organizat peste 2.000 de seminarii gratuite, conferințe și workshop-uri intensive la care au participat peste 600.000 de părinți din toată țara.

Urania1

Urania Cremene, autoarea Parenting Apart,

este mamă și are o experiență de peste 20 ani, ca trainer și public speaker.

Urania deține mai multe acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca Master Trainer, Coach și Facilitator.

A susținut sute de programe de training de leadership, pentru cele mai mari companii din România.

În ultimii 5 ani, alături de trainerii din echipa All About Parenting, a organizat peste 2.000 de seminarii gratuite, conferințe si workshop-uri intensive la care au participat peste 600.000 de părinți din toată țara.

PLATA ÎN RATE
(13 rate)

500 LEI x 13 LUNI

100 LEI +
243 LEI X 12 LUNI

PLATA INTEGRALĂ

6500

2.773 LEI

real life mockup jpg

Ai totul rapid,
la îndemână

real life mockup jpg
garantie v3
Garanție 60 de zile

Ai la dispoziție 60 zile să testezi programul. Dacă urmărești episoadele video, pui în practică tehnicile și nu ai rezultatele dorite sau simți că, din orice motiv, aceste metode nu ți se potrivesc, îți vom returna banii achitați (pe toți).

Dacă optezi pentru plata în rate, programul tău va avea activată automat plata recurentă. Asta înseamnă că, la data scadentă, se va efectua automat plata de pe cardul tău pentru următoarea rată, ca tu să-ți păstrezi accesul neîntrerupt la program. Întreruperea plății ratelor determină blocarea accesului, până la următoarea plată.

(243 lei/ lună, mai puțin decât alocația copilului tău)

Ce spun câțiva dintre cei
542 de părinți 
care au testat programul

Divorțul nu este sfârșitul…

Imaginează-ți cum ar fi ca, peste 20 de ani, copilul tău să-ți spună: „Mamă, știu că ți-a fost greu, dar îți mulțumesc sau „Tată, te iubesc pentru că ai făcut tot ce-ai putut mai bine”.

Copilul e pe jumătate mama, pe jumătate tata. Și oricât de mult și-ar dori să vă vadă împreună, el va înțelege că vă e mai bine separat. Va înțelege asta, mai ales când va vedea că voi puteți fi doi supereroi, mai ceva ca Buburuza și Motan Noir, care au grijă de el, chiar dacă nu mai locuiesc în aceeași casă.

Când tu ești bine, împăcată cu alegerile tale, și copilul tău va fi bine.

Intră astăzi în programul Parenting Apart și oferă-i copilului tău o copilărie fericită, de care să-și amintească cu drag, chiar dacă mami și tati merg pe drumuri separate.

Divorțul nu este sfârșitul…

Imaginează-ți cum ar fi ca, peste 20 de ani, copilul tău să-ți spună: „Mamă, știu că ți-a fost greu, dar îți mulțumesc sau „Tată, te iubesc pentru că ai făcut tot ce-ai putut mai bine”.

Copilul e pe jumătate mama, pe jumătate tata. Și oricât de mult și-ar dori să vă vadă împreună, el va înțelege că vă e mai bine separat. Va înțelege asta, mai ales când va vedea că voi puteți fi doi supereroi, mai ceva ca Buburuza și Motan Noir, care au grijă de el, chiar dacă nu mai locuiesc în aceeași casă.

Când tu ești bine, împăcată cu alegerile tale, și copilul tău va fi bine.

Intră astăzi în programul Parenting Apart și oferă-i copilului tău o copilărie fericită, de care să-și amintească cu drag, chiar dacă mami și tati merg pe drumuri separate.

Întrebări frecvente
Nu, însă ele vor fi disponibile în aplicația de pe telefonul tău mobil. Aplicația te va duce direct la episodul video la care ai rămas ultima dată.
Nu. Episoadele video rămân în contul tău din aplicația Parents pentru totdeauna. Ai acces pe viață la ele, odată ce ai achitat tot programul. Poți, inclusiv, să revezi totul a 2-a și a 3-a oară (avem mulți clienți care au făcut asta).

Programul Parenting Apart este un program de familie. Adaugă-ți partenerul de viață în Parents și va avea automat și el acces la program.

Ai la dispoziție 60 zile să testezi programul. Dacă simți că, din orice motiv, aceasta metodă nu ți se potriveste, îți vom returna banii achitați (pe toți). Singurele 2 condiții sunt să trimiți înapoi eventualele materiale fizice pe care le-ai primit de la noi (folosite sau nu) și să ne răspunzi la câteva întrebări. Alte condiții ascunse nu există.

Avantajul programului Parenting Apart este că, odată ce ai plătit pentru el, rămâne al tău pe viață. Dacă nu ai reușit să parcurgi un capitol într-o lună sau ai rămas în urmă, vei putea să îl parcurgi în ritmul tău.

Da. Însă vei pierde oferta specială cu care ai intrat în program (și vei plăti prețul standard pentru restul ratelor).

Poți adresa oricâte întrebări sub fiecare episod video din program Comment start (timp de 1 an de când ai intrat în program). Întrebările trebuie sa fie legate de episodul respectiv. Întrebările care nu au legătură cu subiectul episodului vor fi șterse pentru a menține răspunsurile relevante pentru toți membrii din program.

Un alt avantaj este că poți vedea întrebările tuturor celorlalți membri din program și poți să înveți din ele și din răspunsurile pe care le-au primit, tot atât de mult cât înveți din episoadele video.

Să parcurgi Capitolul 1 e ca și când ai citi primul capitol al unei cărți. Îți vei face o idee, cu siguranță, și vei putea decide dacă vrei mai mult. Însă nu poți pretinde că știi despre ce e vorba în carte. În mod similar, considerăm ca ai nevoie să parcurgi tot programul pentru a-ți însuși metoda Parenting Apart și pentru a avea, cu adevărat, rezultate în relația cu al tău copil. Până la urmă, asta este ceea ce îți dorești, nu-i așa?

Nu, programul este unul integral. Parenting Apart oferă o metodă cu cap și coadă, care te ajută să devii un părinte independent. Adică să îți creezi propriile tale metode, fără să mai fie nevoie să apelezi la sfatul mamei, al vecinei sau al Uraniei. Considerăm că acest lucru nu este posibil dintr-un singur capitol, fiindcă metodele au multe legături între ele.

Verifică adresa de e-mail pentru că, imediat după înregistrare, vei primi un e-mail cu detalii despre cum poți începe programul. Ai răbdare 5-10 minute – uneori email-ul ajunge mai tarziu. Dacă, cumva, nu ai primit email-ul nici după 10 minute (nici in Spam), te rugăm să ne contactezi.

La plata în rate avem disponibilă doar plata cu cardul. Și e simplu. Contul tău va fi debitat lunar, timp de 12 luni de acum înainte, iar, în mod automat, primești în contul tău accesul la episoadele video.

(243 lei/ lună, mai puțin decât alocația copilului tău)

All About Parenting este cea mai activă organizație la nivel global pentru educația părinților despre comportamentele copiilor, pe baza celor mai noi cercetări în psihologie. În ultimii 10 ani, All About Parenting a organizat peste 3.000 de seminarii gratuite, conferințe și workshopuri la care au participat peste 1.000.000 de părinți din întreaga lume. Credem că relația dintre părinți și copii este primul loc unde educația poate face diferența cea mai mare în viitor.

© Copyright 2025 All About Parenting
Colectăm cookie-uri pentru a analiza traficul și performanța site-ului nostru web și pentru a vă oferi cea mai bună experiență personalizată de utilizator online. Nu colectăm date personale prin cookie-uri. Făcând clic pe Accept, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.