Logo wide color

Mami, mi-e frică!

Cum demontezi frica și sădești curaj în copii

Află cum să-l ajuți pe copilul tău să-și înfrunte fricile și ce să-i spui pentru a le preveni

4h40

DE CONȚINUT

30

DE EPISOADE

60.000+

DE PĂRINȚI ECHILIBRAȚI

15+

PROGRAME ȘI CURSURI

95% părinți

AU VOTAT CU 5 STELE

Îți dorești să ai un copil curajos care nu se teme de o furnică sau de apă? Dar cum să ajungi aici când îi este frică și de umbra lui?

Te întrebi probabil ce ar trebui să schimbi sau să faci diferit când cel mic iese afară din casă și se ascunde printre picioarele tale când apare un cărăbuș sau o buburuză. Și dacă asta se rezolvă cu explicații blânde, lacrimile lui atunci când nu mai vrea să doarmă de teama monștrilor din dulap par tot mai greu de oprit.

Dacă ai trecut prin scenariile de mai sus, probabil și tu îți dorești ca al tău copil să lase fricile deoparte și să se bucure de natură, de nopțile cu stele sau de apa unei piscine fără să i se strângă stomacul sau să-i sară inima din piept.

Și tocmai pentru că știi cât suferă încerci să-l ajuți cu încurajări de tipul:

„Fii curajos! E doar un cățeluș.”
„Hai că nu te mănâncă un gândăcel!”
„Nu e nici un monstru! Nu mai plânge!”
„Nu are de ce să-ți fie frică. Ești mare acum!”

Dar știi, când viața ta este un „du-te vino” permanent și dincolo de fricile lui mai sunt și alte situații care te cer prezentă, vrei să alegi scurtătura către rezolvarea problemei.

În felul acesta, cu cele mai bune intenții din partea părinților, copiii ajung să sufere, să creadă că ceva este în neregulă dacă simt frica sau că nu se vor ridica niciodată la standardele părinților.

Adevărul e că atunci când te uiți la un biet cățeluș care-l sperie sau la o umbră pe care o vede ca pe un monstru, ți se pare că nu se justifică lacrimile. Cu toate astea, frica lui este acolo, agățată bine de suflet.

Ghidul „Mami, mi-e frică!” îți arată cum să-ți schimbi convingerile față de fricile copilului tău și, mai ales, cum să-i fi alături și să-l ajuți să le înfrunte, fără ton ridicat, critică sau amenințări.

60,8 K părinți în Parents App

850 K urmăritori pe Facebook

174 K urmăritori pe Instagram

Cine este ghidul tău?

Urania Cremene, creatoarea programului All About Parenting

Urania Cremene este mama lui Amos și, probabil, cel mai apreciat expert în parenting din România. Cu o experiență de peste 20 ani, ca trainer și public speaker, Urania deține mai multe acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca Master Trainer, Coach și Facilitator.

Creatoare a programului All About Parenting, ea a ajutat peste 60.000 de părinți să-și crească copiii cu fermitate și căldură.

Ghidul „Mami, mi-e frică!” este un curs creat de Urania cu scopul de a ajuta cât mai mulți părinți să învețe despre ce să facă diferit și ce să spună astfel încât să-și ajute copiii să scape de frici.

Urania jpg

Ce spun părinții

mom with son

Frica prin ochii copiilor

„Foarte interesantă abordarea fricilor din perspectiva copiilor. M-a ajutat mult să mă pun în pielea copilului...

Adriana

testimonial Ana

Știință și exemple

„Mi-a plăcut că avem exemple pe care le putem folosi și noi acasă. Nu e nimic complicat dacă ai răbdare...

Ana

testimonial Claudia

Folosesc tehnicile...

„Dacă ar fi avut acest program și părinții mei probabil că nu m-aș teme de apă astăzi. Dar bine că am...

Claudia

Ce înveți din cursul despre frici

  1. De ce le facem mai mult rău atunci când le ironizăm frica.
    Ce să NU faci când copilului îi e frică astfel încât să nu se închidă în el sau să-și piardă încrederea în tine.

  2. Cum să-i facem conștienți de frica pe care o simt în loc să o negăm.
    Vei afla că frica nu dispare, ci se mărește când îi spui „Nu există Bau-Bau!” sau „Toți copiii fac injecții!”.

  3. Cum ajung să dobândească unele frici și care sunt acelea cu care se nasc.
    Vei descoperi ce tipuri de frici există la copii și care sunt cauzele reale ale acestora, ca să știi de unde să „tratezi” problema.

Unde și cum pot să învăț

Cursul „Mami, mi-e frică!” este un ghid care te învață, pas cu pas, cum să-i oferi copilului un start extraordinar în relația cu frica.

Îl poți urmări direct din aplicația Parents, pe telefon, laptop, desktop sau tabletă, în funcție de cum e mai potrivit și comod pentru tine. Un episod durează între 5 și 15 minute, așa că îl poți urmări la pauza de cafea, în autobuz sau după ce ai adormit copilul.

În această călătorie, pornești de la tine, părintele, de la mecanismele fricii și ce se întâmplă în corpul nostru când frica ne încolțește, cum ajung să reacționeze părinții la aceste frici și de ce 98% dintre aceste reacții nu ajută deloc.

Apoi, vei învăța cum să nu cazi și tu în aceeași capcană și, mai ales, ce să faci sau să spui diferit atunci când al tău copil tremură și plânge lângă tine.

Iar la finalul cursului vei primi o serie de exemple despre cum să gestionezi fricile copilului tău de la cap la coadă, fie că vorbim despre frica de câine, de doctor sau anxietatea de socializare.

Vei afla toate acestea pe parcursul a 30 de episoade video cu durata de aproximativ 4 ore și jumătate. Practic, la finalul acestei călătorii, vei ști ce greșeli să eviți și ce să faci, în schimb, ca al tău copil să fie curajos, liniștit și independent.

Frici mockup
Cursul poate fi văzut în aplicația Parents.

Imediat ce te înscrii, vei avea acces la cele 30 de episoade video.
Acestea sunt împărțite astfel:

Descoperă motivele pentru care am considerat necesară crearea unui astfel de curs și care sunt intențiile mele cu acesta. Vei regăsi multe dintre provocările tale pe lista elementelor care m-au determinat și pe mine, dar și pe oamenii de știință, să cercetăm în profunzime această emoție.
Este episodul în care te vei familiariza cu cele 3 mecanisme ale fricii și care sunt implicațiile acesteia în fiziologia corpului nostru.
Afli câte tipuri de frică există și care este legătura între reacțiile noastre fiziologice și starea de echilibru emoțional.
Înveți o serie de reguli, obiceiuri și tehnici pe care să le aplici cu toată familia și copilul tău astfel încât să nu-l faceți să se simtă „neadecvat”.
Afli cum să-ți înveți copilul să-și gestioneze frica indiferent de motivele care ar declanșa-o.
Vezi o scurtă recapitulare a acestui program despre frici și modul în care pot fi ele gestionate de copilul tău.

Bonusuri

Acces la comunitatea All About Parenting de pe Telegram

Aici poți schimba idei și mici victorii alături de alți părinți care vor să-și învețe copiii să se împrietenească cu frica.

mom on phone
Participi la sesiuni Q&A
Alături de Irina Irgoveanu și Ana-Maria Iancu, traineri certificați în metodologia All About Parenting, vei învăța să aplici mai bine tehnicile din curs. Dacă o tehnică nu-ți iese sau ai o nelămurire, sesiunile Q&A îți dau ocazia să-ți clarifici cunoștințele.
bonus2
Primești răspunsuri direct în aplicație
Dacă ai vizionat un video și ai o întrebare, adreseaz-o sub video-ul respectiv, iar unul dintre consilierii All About Parenting îți va răspunde în cel mai scurt timp.
bonus3 jpg

Intră în program

15 zile garantie
Garanție 15 zile

Ai la dispoziție 15 zile să testezi cursul despre frici. Dacă urmărești episoadele video, pui în practică tehnicile și nu ai rezultatele dorite sau simți că, din orice motiv, aceste metode nu ți se potrivesc, îți vom returna banii achitați (pe toți).

Ai acces pe viață

Odată ce te-ai înscris, îl ai pentru totdeauna și te poți întoarce ori de câte ori ai nevoie de o tehnică sau informație.

Reducere 50%

Intră astăzi în program și bucură-te de prețul special de 499 lei în loc de 1000 lei.

Upgrade-uri gratuite
Dacă în timp vom adăuga noi episoade în program, ai acces gratuit, fără să plătești în plus pentru ele.

Intră în program

Frici mockup

Intră în programul despre frici

Frici mockup

Înscrie-te acum

(50% reducere) 

1000 lei

499 lei

Ai acces la cursul online despre frici

Întrebări frecvente

Cursul cuprinde 30 de episoade video pe care le poți vedea oricând de pe desktop, telefon, tabletă sau laptop. Durata unui episod este între 5 și 15 minute. Cursul conține atât informații, cât și tehnici și bune practici ca să-ți încurajezi copilul să fie sincer cu tine.

„Mami, mi-e frică!” este un curs despre frici pentru părinții care vor să-și ajute copiii. Pornim de la greșelile pe care le fac părinții cu cele mai bune intenții. Astfel, mai întâi descoperi care sunt mecanismele fricii și ce poți face diferit ca al tău copil să te vadă ca pe un partener în lupta cu fricile care îl bântuie.

Nu există un deadline. 🙂 Întreg cursul durează 4 ore și 40 de minute pe care le poți vedea în ritmul tău. Indiferent că îl vezi în câteva zile sau într-o lună întreagă, cursul este al tău pe viață și te poți întoarce oricând la informații.

Intră în programul despre frici

Frici mockup

Înscrie-te acum

(50% reducere) 

1000 lei

499 lei

Ai acces la cursul online despre frici

All About Parenting este cea mai activă organizație la nivel global pentru educația părinților despre comportamentele copiilor, pe baza celor mai noi cercetări în psihologie. În ultimii 10 ani, All About Parenting a organizat peste 3.000 de seminarii gratuite, conferințe și workshopuri la care au participat peste 1.000.000 de părinți din întreaga lume. Credem că relația dintre părinți și copii este primul loc unde educația poate face diferența cea mai mare în viitor.

© Copyright 2024 All About Parenting
Frica prin ochii copiilor
„Foarte interesantă abordarea fricilor din perspectiva copiilor. M-a ajutat mult să mă pun în pielea copilului meu ca să-mi dau seama cum se simte el când îl cert și-l trimit în camera lui să doarmă singur, deși îmi spune că îi e frică. Pentru mine a fost o revelație.”

Adriana

Știință și exemple
„Mi-a plăcut că avem exemple pe care le putem folosi și noi acasă. Nu e nimic complicat dacă ai răbdare și chiar vrei să-l ajuți pe copil să treacă peste frică în ritmul lui.”

Ana

Folosesc tehnicile pentru copilul meu

„Dacă ar fi avut acest program și părinții mei probabil că nu m-aș teme de apă astăzi. Dar bine că am ajuns eu să-l am și să folosesc tehnicile pentru copilul meu.”

Claudia

Colectăm cookie-uri pentru a analiza traficul și performanța site-ului nostru web și pentru a vă oferi cea mai bună experiență personalizată de utilizator online. Nu colectăm date personale prin cookie-uri. Făcând clic pe Accept, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.