Salut,
Numele meu este Urania Cremene, autoarea programului All About Parenting, și dacă ești un Testing & Quality Assurance Specialist, care vrea să contribuie la o nouă generație de părinți care își cresc copiii altfel și care este dornic să lucreze alături de alți peste 30 de oameni extraordinari care au făcut ca, de la niciun părinte care să urmeze un program de parenting în România, să fie acum peste 26.000 de părinți mai conștienți, atunci acest mesaj este pentru tine!
Iar dacă nu ești persoana pe care o căutăm… poți câștiga 2000 de lei dacă ne recomanzi omul cu care vom ajunge să lucrăm! Citește tot mesajul pentru a afla cum.
Povestea noastră și cum a evoluat All About Parenting în timp
Ce tip de Testing & Quality Assurance Specialist căutăm
Alături de cine vei lucra și de ce e fain să lucrezi la noi în echipă
De ce să NU aplici la noi
Iar, în final, dacă toate lucrurile îți sună bine, cum faci să aplici și care sunt următorii pași.
Povestea All About Parenting, pentru mine, a început acum mai bine de 12 ani, odată cu prima certificare internațională ca Expert în Parenting.
În acel moment nu exista ideea de expert în Parenting în România. Domeniul acesta era, la vremea respectivă, un pionierat, multă lume considerând că nu are nevoie să învețe cum să își crească mai bine copiii. Încă mai avem de lucrat la această percepție…
Începând cu același an în care s-a născut fiul meu, 2010, am oferit seminarii pentru 10 – 12 persoane, învățându-i pe părinți cum să își rezolve problemele de zi cu zi şi cum să crească un copil independent. Workshop-urile durau două zile, întotdeauna în week-end. Îmi aduc aminte că la primul workshop pe care l-am susținut încă alăptam (în pauze).
Destul de repede am realizat că aceasta este misiunea mea și că parentingul va deveni mai mult decât o profesie, va deveni vocație. Într-un timp scurt, misiunea mea s-a conturat: să ajung la cât mai mulți părinți și să-i ajut, prin informații valoroase și eficiente, să aibă o relație echilibrată cu copiii lor, să-i crească conștient, în așa fel încât lumea lor de mâine să fie mai bună decât este a noastră astăzi.
Așa s-a născut prima metodologie de parenting creată în România și primul program de parenting online cu durata de 10 luni, pe principiul că, așa cum sunt necesare 9 luni pentru a aduce un copil pe lume, ar fi de bun simț să înveți cel puțin tot atât timp cum să îl crești o viață.
În 4 ani, am ajuns de la a fi un „lup singuratic” la a lucra cu peste 30 de oameni absolut minunați. Astăzi, echipa All About Parenting se apropie de 70 de persoane, are 7 naționalități diferite și acoperă 4 limbi în care ne adresăm clienților noștri din întreaga lume.
Împreună cu ceilalți traineri All About Parenting, în ultimii 4 ani am întâlnit peste 500.000 de părinți care au participat la seminariile noastre pe care le oferim gratuit atât online, cât și fizic.
În prezent, avem peste 600.000 de părinți care ne citesc săptămânal e-mail-urile sau ne urmăresc pe Facebook și încă peste 30.000 de părinți care au intrat în programul online All About Parenting pentru a-și crește diferit copiii.
All About Parenting a început în România, însă, de la început am fost în contact cu cercetători de la un număr (azi, sunt peste 40!) de universități din întreaga lume. Ceea ce la început părea doar un proiect local și-a luat avânt și se extinde treptat în alte țări din întreaga lume.
Acest lucru se datorează faptului că bazele programului All About Parenting (cum ar fi Teoria Autodeterminarii) sunt universale și funcționează indiferent de limbă, cultură, rasă, clasă socială etc. All About Parenting nu este „opinia unei singure mame”, ca multe bloguri pe acest subiect și nu oferă „rețete” pe care să le urmezi.
În schimb, transpunem într-un limbaj simplu, pe care părinții și copiii îl folosesc în fiecare zi, concepte complexe, încercate și testate, din cele mai recente cercetări în psihologie.
În ultimii 2 ani, am tradus, filmat și editat programul All About Parenting în engleză, polonă și rusă. În următorii 2 ani, dorim să ne creștem echipa în țările vorbitoare de limbă germană, spaniolă, franceză și italiană.
DAR… deși pare că avem realizări notabile, pentru a putea ajuta cu adevărat o întreagă generație de părinți să își crească copiii altfel, trebuie să ne folosim de noile tehnologii și să venim mai aproape de ei, în locuri în care părinții stau acum.
Din păcate, nu există încă o aplicație specială pentru părinți, care să-i unească, să se ajute între ei, și mai ales, să le ofere soluții punctuale la problemele pe care le au.
Iar acesta este unul dintre motivele pentru care foarte mulți părinți se simt copleșiți și, mai mult, se simt ciudat dacă încearcă să își crească copiii diferit de ceilalți.
Dacă, de exemplu, încearcă să construiască copiilor o stimă de sine puternică, să le ofere conectarea emoțională de care au nevoie și independența pe care ar trebui să o aibă un viitor adult pentru ca apoi, când ajunge să își ia viața în propriile mâini, să nu fie un simplu pion care urmează regulile impuse de alții, ci să fie un lider independent care face mâine o lume mai bună.
De aceea, ne-am propus în urmă cu 3 ani să creăm această aplicație, cu ambiția de a fi cea mai bună aplicație pentru părinții din România și poate chiar mai mult.
Am lucrat timp de 3 ani cu o echipă de programatori geniali și am transformat ideea în realitate. În prezent aplicația are 4 părți mari.
Prima parte creează contextul unei comunități în care părinții să găsească alți părinți cu copii de aceeași vârstă cu ai lor, în apropierea lor. Copiii au nevoie de alți copii și părinții au nevoie de alți părinți. În online e mai ușor să observi părinți care îți plac, cu aceleași valori și principii, și e ușor și să începi o conversație.
Pentru că sunt în aceeași zonă, se pot întâlni și copiii pot relaționa între ei. Sunt prea mulți copii singuri, iar contextul pandemiei a subliniat cât de mult au nevoie copiii să interacționeze cu alți copii. Pentru ei nu funcționează doar “lecții pe Zoom”.
Cât de fain ar fi să poți intra într-o aplicație, să trimiți un mesaj părinților din apropiere, care au copii în jurul vârstei de 5 ani și să întrebi “Cine iese în parc la ora 17?”
A doua parte a aplicației creează contextul comunicării unu-la-unu și în grup, într-un mod similar cu WhatsApp. Din păcate, WhatsApp devine din ce în ce mai aglomerat și mai puțin sigur. Însă acum, aproape fiecare familie are un grup de WhatsApp unde împărtășește poze cu copiii. Nu știm dacă WhatsApp va rămâne așa sau se va schimba foarte mult odată cu introducerea serviciilor de publicitate a Facebook.
Viziunea noastră este ca aceste grupuri de familie să treacă în Parents (sau să se formeze direct acolo) pentru că vom reuși să oferim părinților ceva mai bun și mai sigur decat oferă WhatsApp.
A treia parte a aplicației oferă un context de învățare în care părinții pot să parcurgă programul All About Parenting, dar pot și să caute soluții rapide la problemele de zi cu zi. Pot căuta după probleme specifice cum sunt “certurile între frați” și să găsească un video care să le spună ce să facă imediat. Desigur, dacă vor vrea o abordare completă cu cap și coadă, vor urmări un curs video de 3 ore despre Conflictele între Frați, direct din aplicație. Însă, părinții vor avea ambele variante: și soluții rapide pe termen scurt și soluții complete.
Aceasta este și modalitatea de monetizare a aplicației. Nu vom vinde datele utilizatorilor în niciun fel. În schimb, vom vinde în continuare educație pentru părinți, ceea ce facem cu din ce în ce mai mult succes, de peste 8 ani.
Știm că am încălcat de la bun început toate principiile “lean start-up”. Nu am pornit de la un MVP pe care să iterăm și să “testăm” ca să vedem ce merge. În schimb, am pariat pe funcții care știm că funcționează (pentru că părinții le folosesc în alte servicii ca Facebook, Instagram sau WhatsApp) și vrem să le facem mai bine decât ei, dar și mai personalizat pentru că ne adresăm doar părinților.
Ne-am angajat să facem această aplicație să funcționeze și suntem pregătiți să investim în continuare energie, timp și bani până când o vom transforma în ceva extraordinar.
Căutăm un Testing & Quality Assurance Specialist care știe cum să documenteze și să organizeze un release pentru o aplicație care ajută părinții să învețe despre relația lor cu copiii.
Responsabilitățile tale vor fi…
Ce ne dorim de la tine este ca prin munca ta să dezvoltăm o aplicație care să devină indispensabilă părinților.
Liderul tău și persoana cu care vei lucra îndeaproape este colega mea, Teo Călin. Teo a venit la noi în echipa acum 3 ani, de la Endava, și a învățat singură tot procesul AGILE.
A lucrat de la început remote, deși locuiește în Cluj cu familia ei. Teo este responsabilă cu tot ce ține de dezvoltarea de IT în echipa noastră. Este o persoană foarte pusă pe acțiune, cu simțul umorului și cu care poți vorbi deschis.
Așa că, dacă îți faci treaba într-un mod conștiincios, cu siguranță te vei înțelege bine cu Teo și cu toată echipa.
Vei avea ocazia să lucrezi de acasă (de oriunde ai fi, practic), atât timp cât respecți întâlnirea zilnică.
La fiecare 3 luni, ne întâlnim cu toții să celebrăm reușitele din ultima perioadă, să analizăm ce s-a întâmplat în ultimele 90 de zile și să ne stabilim obiectivele pentru următorul trimestru, pentru a putea să ajungem la și mai mulți părinți și să ajutăm și mai mulți copii.
Apoi, fiecare echipă, inclusiv a ta, susține o întâlnire zilnică în fiecare dimineață pentru a-și stabili prioritățile și pentru a se asigura că lucrurile merg în direcția aleasă.
Acestea sunt singurele lucruri fixe de la noi din echipă. În rest, fiecare se organizează cum dorește, atât timp cât se ating rezultatele. Nu vei avea parte de ședințe idioate la 9 seara, nu o să te sune nimeni în concediu să-ți ceară să lucrezi în timp ce tu vrei să te relaxezi cu familia și nu ai șefi, ci ai colegi și parteneri. Cei din echipa noastră lucrează responsabil, independent, asumat.
…
Dar nu vrem să pierdem timpul tău și timpul nostru, ci vrem să ne asigurăm că înțelegi foarte bine ce tip de persoană căutăm.
Căutăm un Quality Assurance Specialist care să documenteze și să testeze sisteme de excepție, care sa fie ajutoare de nădejde ale părinților care învață despre relația dintre ei și copii (parenting).
… și dacă bifezi toate lucrurile de care am vorbit anterior și dacă vrei să contribui la o nouă generație de părinți care își cresc copiii altfel, uite ce ai de făcut pentru a aplica la acest rol:
1) Dă click pe link-ul de mai jos și completează formularul de acolo;
2) Dacă toate lucrurile sunt ok, trecem la următorul pas, unde vom avea întrebări mai detaliate;
3) Dacă și acolo suntem ok, atunci trecem la pasul următor – să ne cunoaștem;
4) Daca totul e în regulă, cu siguranță vom găsi o soluție de remunerație care să ne pună pe aceeași pagină si să putem lucra împreună;
Așadar, dacă bifezi toate punctele enumerate anterior, te invit să aplici pentru că abia aștept să te cunosc!
Dacă ajungem să lucrăm cu persoana recomandată de tine, tu vei primi 2000 de lei.
Am plăti oricum o sumă de bani unei agenții de recrutare – de aceea cred că e mai bine ca această sumă să meargă către cineva din comunitatea părinților care mă urmăresc.
Până acum, am plătit cu drag mai mult de 12 persoane care ne-au recomandat colegi extraordinari.