Țipatul la copii

este la fel de dăunător

ca lovitura.

Deși nu lasă urme pe piele, lasă, în schimb, urme în suflet la maturitate.
Paradoxul este că țipăm la copii pentru ca ei să ne asculte.

Țipăm pentru că doar așa credem că ne vor auzi, că ne vor înțelege, că poate, într-un final, vor face ce le spunem.

Țipăm pentru că ne doare. Ne doare că toată furia, oboseala și nervii noștri se revarsă pe oamenii pe care-i iubim cel mai mult și cărora am vrea să le spunem doar „Te iubesc” și „Sunt fericită că ești copilul meu minunat”

Doar că vorbele astea frumoase nu ne ies când suntem prea obosiți și când nu mai avem răbdare să ne rugăm de ei să mănânce, să-și lege șireturile pentru că întârziem, să se spele pe dinți ca să nu aibă carii…

Dar ce simte un copil când țipăm la el?

Când ne descărcăm furia pe ei, copiii nu vor spune:

„Mama a avut o zi grea azi. D-asta e nervoasă.”

Dimpotrivă, vor simți că ei sunt de vină pentru lacrimile și furtuna noastră de neliniște. Vor crede că așa arată iubirea și că merită ca ceilalți să țipe la ei.

Și ăsta e doar începutul. Pentru că pe măsură ce țipatul devine un obicei, copilul începe să se îndepărteze de părinte. Mai întâi, pentru că îi este frică să spună că a greșit, că va fi certat sau pedepsit. 

Apoi poate ajunge să mintă ca să evite o altă „ieșire” sau ca să nu o supere iar pe mama. Iar apoi apare, pe nesimțite, distanța și nu știm de ce stă închis cu orele în camera lui sau de ce aflăm de la mama altui coleg că el e îndrăgostit.

Și nu e părinte care să vrea să ajungă aici.

Nu e părinte care vrea să ridice un zid între el și copilul său. Așa cum nu e părinte care să țipe la copil de plăcere.

De fapt, țipătul e un obicei adânc înrădăcinat în celulele noastre și pe care îl putem înlocui cu reacții și convingeri sănătoase, care să ne ajute să avem copii ascultători, fără să le lăsăm răni adânci în suflete.

Pentru părinții care au crescut printre certuri și reproșuri, dar și pentru cei care se pierd cu firea în fața copiilor, iar apoi le pare rău, am creat cursul audio gratuit

„Cum să nu mai țipi la copil și să ai răbdare când simți că nu mai poți”.

Cursul audio conține
4 episoade
de aproximativ
15 minute.

Și pentru că timpul nostru de părinte nu e niciodată suficient, un episod durează doar 15 minute, cât 3 melodii la radio sau drumul până la grădinița sau școala copilului.

La finalul celor 4 episoade, vom avea și o supriză pentru tine. 🙂

Până atunci, uite ce înveți din fiecare episod:

Episodul 1
  • Adevăratul motiv pentru care țipăm la copii, altul decât jucăriile împrăștiate ori neascultarea.
  • Care sunt cele 3 zone ale sistemului nervos și ce poți face ca tu și copilul tău să evitați „zona roșie”.
  • De ce copiii nu ne ascultă, de fapt, când țipăm la ei, deși stau „smirnă” în fața noastră.
Episodul 1
Episodul 2
  • 2 greșeli pe care părinții le fac inconștient când țipă la copii.
  • De ce atunci când țipăm la ei, copiii devin „mai răi” și „mai obraznici”, în loc să fie mai ascultători.
  • Ce se întâmplă în creierul copilului când țipăm la el și cum certurile și reproșurile îl afectează pe termen lung.
Episodul 2
Episodul 3
  • 3 consecințe pe termen lung ale certurilor cu copiii care îi pot duce către depresie și însingurare.
  • Cum reproșurile și țipetele pot distruge în timp și sănătatea fizică a copilului, nu doar pe cea emoțională.
  • O metodă simplă pe care o poți practica de astăzi astfel încât să nu mai ajungi la capătul răbdării sau să țipi la copil când nu vrea să vină la masă, să închidă tableta sau să se spele pe dinți.
Episodul 3
Episodul 4
  • 2 tehnici validate științific, testate de mii de părinți din întreaga lume, care să te ajute să nu mai izbucnești la copil.
  • Regula de aur la care să te întorci ori de câte ori simți că te scoate copilul din sărite sau că îți vine să-l iei pe sus.
Episodul 4
Acest curs audio este pentru tine dacă vrei să înveți:
Cine prezintă cursul audio:

Irina Irgoveanu este mama a 2 copii, Mihai și Ema, și trainer certificat în Metodologia All About Parenting. Înainte să devină trainer în parenting, Irina a profesat ca avocat. Însă, odată cu nașterea lui Mihai, copilul cel mare, și din dorința de a ști cât mai mult despre cum poate crește un copil echilibrat, a intrat în programul All About Parenting în urmă cu 4 ani și s-a îndrăgostit de această metodă. 

După o formare temeinică, a devenit trainer All About Parenting în 2020, iar părinții adoră seminariile online prezentate de ea, cu rigoare și cu iubire, deopotrivă. Până acum, lrina a susținut peste 200 de seminarii gratuite la care au participat nu mai puțin de 55.000 de părinți din întreaga lume.

Cursul audio Cum să nu mai țipi la copil și să ai răbdare când simți că nu mai poție extras din metodologia All About Parenting creată de Urania Cremene, mamă și expert în parenting. All About Parenting este unicul program de parenting din lume care are la bază ultimele cercetări în știința motivației (cum ar fi Teoria Autodeterminării), predate în cele mai mari universități din lume.

3 motive în plus

ca să asculți
cursul audio:
Uite ce spun părinții care au ascultat cursul audio:
Noi știm că iubirea pentru copii nu dispare când suntem furioși.

De fapt, după ce ne tragem sufletul și încep regretele, ne dăm seama că îi iubim și mai mult.

Dar ei nu știu asta.

Cu ei rămân frica, tristețea, sentimentul că e ceva „greșit” la ei.

Iar ca să le arătăm că sunt perfecți așa cum sunt, putem învăța noi să reacționăm altfel decât prin crize de nervi, furie, țipete sau reproșuri. Putem învăța să ne oprim când ne vine să ridicăm tonul și să facem ceea ce poate părinții și bunicii noștri nu au știut să facă cu noi: să le oferim iubire când simt că o merită mai puțin. 

Indiferent unde suntem acum, putem învăța să facem mai bine decât ieri și să înlocuim țipetele și suferința cu brațe deschise și înțelegere față de copiii noștri.

Contact

Ai întrebări despre curs sau ai întâmpinat dificultăți?

Scrie-i colegei mele, Cosmina, și ea îți va răspunde în cel mai scurt timp.

Cosmina Muntean
Customer Care Specialist
Cosmina Muntean - signature
All About Parenting este cea mai activă organizație la nivel global pentru educația părinților despre comportamentele copiilor, pe baza celor mai noi cercetări în psihologie. În ultimii 10 ani, All About Parenting a organizat peste 3.000 de seminarii gratuite, conferințe și workshopuri la care au participat peste 1.000.000 de părinți din întreaga lume. Credem că relația dintre părinți și copii este primul loc unde educația poate face cea mai mare diferență în viitor.
© Copyright 2023 All About Parenting