Petiție Stima de sine

Stima de sine pare un concept abstract. Dar ea dictează toate comportamentele noastre, atât în copilărie, cât și în viața de adult. 

Poporul român are mult de lucrat la acest capitol. Oamenii care și-au conștientizat limitele date de o stimă de sine scăzută sunt cei mai în măsură să spună cât de multă muncă este necesară pentru a vindeca rănile din copilărie.

Campania despre Stima de sine poate fi un unguent de pus pe rănile națiunii noastre. E un început spre a ne fi, nouă tuturor, mai bine.

Semnează petiția și ajută-ne să facem #StimaDeSineContează o campanie de interes național. Contribuie la bunăstarea emoțională a copiilor noștri și hai să vindecăm România de neîncredere.

Statistici

La  capitolul ”Stimă de sine”, românii sunt pe locul 47 din 53 de țări implicate în studiu, 67% dintre adulții din România au o stimă de sine scăzută și sunt nemulțumiți de felul în care arată viața lor.

https://danieldavidubb.wordpress.com/2015/08/20/publicatii-internationale-derivate-din-monografia-despre-psihologia-romanilor/

 

În anul 2016, ANPDCA a înregistrat 14.323  cazuri de abuz asupra copiilor, în 1721 din cazuri fiind vorba despre abuz emoțional.

https://www.salvaticopiii.ro/sci-ro/files/a4/a4afa9be-8055-4320-b96b-ae9a0dda39fa.pdf

 

În România, frecvenţa cazurilor de suicid la tinerii de 15 – 19 ani este cu circa 50% peste media europeană.

https://www.mediafax.ro/social/psihiatri-cazurile-de-suicid-la-tineri-cu-50-peste-media-europeana-la-adulti-procentul-este-cu-21-mai-mare-14524999

 

63% dintre copiii chestionați confirmă că sunt bătuți acasă de către părinți iar 20% dintre părinți cred că pedeapsa fizică este un mijloc de educație.

https://www.salvaticopiii.ro/sci-ro/files/a2/a271a06c-4e1e-4a6f-831a-b1c8de0917bd.pdf

Susțin inițiativa ca #StimaDeSineContează să devină campanie națională de interes public.

Această campanie își propune să ridice nivelul de conștientizare al părinților despre importanța creșterii copiilor cu o stima de sine sănătoasă prin spotul TV de promovare, cu acordul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) dar și prin Turneul de seminarii – „Stima de Sine la Copii – Principalul ingredient al succesului” susținut de trainerii All About Parenting în 22 de orașe până la sfârșitul anului.

Florin Amariei

Tată a doi copii, soț împlinit și trainer All About Parenting. A doua lui pasiune sunt relațiile de cuplu. Din 2018 ajută atât bărbați, cât și femei să depășească conflictele și să aibă relații împlinite.

Oana Huciu

Mamă de adolescentă, soție și trainer All About Parenting. A susținut câteva zeci de seminarii gratuite în toată țara. Iubește psihoterapia și lucrează la cabinet atunci când nu ține seminarii.

Maria Tolescu

Mamă de băieți adolescenți gemeni, soție și trainer All About Parenting. Vine din mediul de afaceri, unde a făcut performanță ca manager. Și-a promis că nu își va pedepsi copiii și a găsit o alternativă sănătoasă în cursul All About Parenting.

Daniel Cirț

Tatăl lui David (6 ani) și al Amaliei (6 luni), soț, și trainer All About Parenting. Ca părinte, a fost ba prea permisiv, ba folosind pedeapsa. A găsit echilibrul în cursul All About Parenting și acum ține seminarii în toată țara, ajutând mii de alți părinți.

 

Valentin Nicolae

Tatăl lui Aris (2 ani), soț, și trainer All About Parenting. Doctor inginer în construcții, crede că singura construcție al cărei șantier nu se termină niciodată este propria persoană, iar că cea mai directă cale spre autocunoaștere este relația cu propriii copii.

Urania Cremene

Urania Cremene a dezvoltat All About Parenting – primul program de parenting din România și singurul din lume bazat pe cele mai noi cercetări in știința motivației, cum e Teoria Autodeterminării (creată de cercetătorii Ryan & Deci). Programul are, în momentul de față, peste 10.000 de părinți membri.

© 2018 Bloomanity. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditi